Blog

September 22, 2017

Vandaag gaan we kijken naar de laatste 5 soorten honger, namelijk afterparty, emotie-, gewoonte-, vermoeidheids- en hormonale honger.

Het is belangrijk de afterparty honger te herkennen, anders wordt deze een makkelijke valkuil. Hij laat zich namelijk zien de dag na je feestje. Je hebt op het feest 

wat gedronken en het werd laat. Dus weinig geslapen en de dag daarna heb je een onstilbare trek. Het liefst eet je de hele dag door én ongezond.

Gebrek aan slaap en de alcohol zijn de boosdoeners; zij sporen het lichaam aan om extra te gaan eten. Snap je nu waarom je zo'n trek in pizza of een broodje shoarma had?

Wat helpt? Haal je slaaptekort weer in. Je zult merken dat je dan minder honger hebt. En drink geen alcohol. Tijdens het PowerSlim programma wordt alcohol afgeraden, omdat je vetbranding stil wordt gezet door de alcohol. Dat is natuurlijk zonde als je net lekker bezig met kilo's te verbranden.

Emotiehonger zullen de meesten van ons wel herkennen. Er ontstaat een gevoel, b...

September 6, 2017

Er zijn veel verschillende soorten honger. Het is goed je daar bewust van te zijn, en jezelf af te vragen; 'wat voor honger heb ik nu op dit moment'?

Is het:

1.  lichaamshonger

2.  concentratiehonger

3.  constante honger

4.  zintuigenhonger

5.  verveelhonger

6.  valse honger

7.  afterparty honger

8.  emotiehonger

9.  gewoontehonger

10 vermoeidheidshonger 

11 hormonale honger?

Lichaamshonger is de 'echte' honger. Je maag is leeg en je moet eten. Lichaamshonger herken je, doordat je honger na het drinken van bijv. een glas water, niet overgaat.

Je kunt je minder goed concentreren, je wordt slaperig en  kunt hoofdpijn krijgen. 

Allemaal tekenen dat je lichaam door zijn energievoorraad heen is. Soms wordt je zelfs chagrijnig. Denk aan de reclame van Snickers :-)

Negeer deze honger niet! Een paar keer per dag heb je een goede voedzame maaltijd nodig om te kunnen functioneren.

Concentratiehonger kun je krijgen na langdurige inspanning, je merkt dat je focus en concentratie verliest. Onze herse...

September 2, 2017

Vanaf nu kun je bij MindYourBodyCoach ook terecht voor een ontspanningsmassage! Deze massage, van minimaal een uur,  wordt gegeven door Carla Oosterom in ons pand in de Boterstraat 1a , Brielle. 

Een massage is belangrijk voor je! Maar waarom eigenlijk? Naast het feit dat een massage heerlijk ontspannen aanvoelt:

 • vermindert het ook daadwerkelijk stress, door de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Hierdoor daalt het cortisolgehalte, en voel je je ontspannen en relaxed.

 • verbetert je doorbloeding en je stofwisseling, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. 

 • en maakt natuurlijk je gespannen spieren los.

Tijdens deze massage worden je voeten en je hoofd ook uitgebreid onder handen genomen.  

Je kunt terecht op maandag en dinsdag tussen 16.00 – 21.00 uur, en op vrijdag vanaf 13.00 uur. 

De prijs voor een massage van 60 min is €55. 

Bel voor een afspraak naar 06-20397822, of email naar mindyourbodycoach@gmail.com.

August 22, 2017

Waardoor verbrand je meer wanneer je weinig koolhydraten eet? Meer over ketose en vetverbranding lees je hier!

August 21, 2017

In dit bericht geven we je 3 tips waarmee je buikvet kan verliezen.

August 21, 2017

Fish and chips: zalmsalsa met barbecue chips

    

Recept: Fish and chips: zalmsalsa met barbecue chips (vanaf fase 1A)

​​

Voedingswaarde per portie:

 • 207 calorieën

 • 6.8 gram koolhydraten

 • 9.3 gram vet

 • 21.6 gram eiwitten

July 7, 2017

Richard Hecker , 49 jaar uit Rozenburg.

Tot mijn 35e jaar heb ik altijd zeer actief gesport en ook voor het werk actief geweest. Na mijn 35e veranderde dat, niet meer zo actief sporten en een kantoorbaan. Vanaf dat moment ben ik bezig om mijn gewicht onder controle te krijgen. Diverse diëten gevolgd, die werkten altijd wel. Maar het bekende JoJo effect was elke keer weer groter. Begin dit jaar was ik mezelf helemaal beu, op het internet ben ik op zoek gegaan naar verschillende informatie om gewicht te verliezen.

Via een collega kwam ik uiteindelijk uit bij PowerSlim, hij was zeer positief en te spreken over het behaalde resultaat. Via internet een dichtstbijzijnde voedingscoach gezocht, in mijn geval was dit Roos van der Steen. Na een intake te hebben gehad met een goede uitleg over wat Powerslim inhoudt en ook wat je zelf moet doen. Op 17 maart 2017 gestart met een gewicht van ruim 97 kilo en afgesproken en vastgelegd dat we voor het streefgewicht 85 kilo zouden gaan.  Op 31 mei ha...

June 6, 2017

Cindy van Breugel, 44 jaar uit Brielle

Al jaren vond ik mezelf een stuk te zwaar en

door die jaren heb ik al heel wat (foute) dingen geprobeerd om af te vallen; een soepdieet, eierdieet, pillen, stickers, sporten etc. het was het allemaal niet voor mij. Ook koolhydraatarm eten heb ik geprobeerd maar ik miste hierbij van alles. Al een poosje hield ik zijdelings een vriendin van mij in de gaten. Ze was bezig met het PowerSlim afslankprogramma en dat leek geweldig te zijn. Ik dacht bij mezelf ‘eerst zien en dan geloven’.

Het keerpunt kwam toen mijn jongste zoon naar zijn hoofd geslingerd kreeg dat hij een dikke moeder had. Hoewel ik mijzelf niet als ‘dik’ bestempel dacht ik wel; klaar ermee! En ik was er ook echt klaar mee, maar belangrijker nog, klaar voor. Aan mijn vriendin zag ik dat ze zich geweldig voelde, dus ik twijfelde niet meer en heb diezelfde dag nog een afspraak gemaakt met voedingscoach Roos van der Steen van Mind Your BodyCoach in Brielle. Op 7 september liep ik...

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
 • Facebook Social Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Instagram Icon
 • Grey Pinterest Icon

Adres: Voorstraat 100, 3231 BK Brielle

MindYourBodyCoach

    Email: mindyourbodycoach@gmail.com

  Tel: 06-24639747 

  • Facebook Social Icon
  • Logo_PowerSlim