top of page

Zomerse Maaltijdsalades: deze maak je zo!

De zomer is er perfect voor, maaltijdsalades. Tijdens het diner of als lunch, met vlees, vis of vegetarisch. Je kunt er alle kanten mee op! En maaltijdsalades zijn ideaal om voor te bereiden en mee te nemen.

Om er voor te zorgen dat je salade vullend genoeg is het belangrijk dat de salade voldoende eiwitten bevat, zo ben je lekker lang verzadigd. Met dit stappenplan maak je zelf een heerlijke maaltijdsalade.Een maaltijdsalade maak je zo

  • Sla Neem sla als basis van je salade, bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola, verse spinazie of gemengde sla.

  • Groenten Geef je salade body met diverse groenten. Bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, geroosterde aubergine en courgette, radijsjes, rode kool, bleekselderij of gebakken champignons.

  • Eiwitten Voeg een eiwitbron toe aan de salade zodat je salade een volwaardige maaltijd is. Neem 120-150g vlees of 150-200g vis. Bijvoorbeeld gerookte zalm, garnalen, gebakken of gerookte kip, makreel of biefstukpuntjes. Je kunt ook voor vegetarisch gaan door je eiwitten te halen uit tofu, twee eieren of een PowerSlim product. Van het PowerSlim witbrood kun je ook lekkere croutons maken of ga voor een pastasalade met de PowerSlim penne of fusilli.

  • Smaakmakers Vind je je salade nog een beetje saai, voeg dan lekkere smaakmakers toe. Wat dacht je van zure augurken, lente-ui, kappertjes, olijven, avocado, geitenkaas of kiemen.

  • Dressing Wanneer je aan het PowerSlimmen bent zul je merken dat een gezonde saladedressing heel gemakkelijk zelf te maken is. Bijvoorbeeld een dressing van mosterd, mayonaise en olijfolie of azijn met peper, zout en verse kruiden. Een pestodressing van olijfolie en gehakte basilicum is ook erg lekker of natuurlijk de honing-mosterddressing van PowerSlim.

Heb je helemaal zin gekregen in een heerlijke maaltijdsalade? Kijk dan voor inspiratie op www.powerslim.nl voor de lekkerste verantwoorde salades!Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon

Blog

bottom of page