top of page

What about ketose en vetverbranding?

Gewicht verliezen is 1 ding, maar een gezonde levensstijl ontwikkelen die je vol kunt houden de rest van je leven zodat jij gezond en vitaal bent, is nog veel belangrijker!

Een levensstijl die blijvend succes heeft, is de koolhydraatarme levensstijl. Het is een levensstijl die resulteert in het veranderen van je stofwisseling en het verbeteren van je vetverbranding.

Bij vetverbranding worden je vetten omgezet in energie. Het is daarvoor belangrijk dat je lichaam meer energie verbruikt dan er opgenomen wordt. Van ketose is sprake als er nauwelijks nog koolhydraatreserve is in je lichaam, én als je weinig koolhydraten inneemt, namelijk maximaal 50 gram koolhydraten, verspreid over de dag. Het gaat om alle koolhydraten, dus niet alleen suikers. Je lichaam komt na een dag of 3 in ketose en zal dus vet gaan verbranden.

Om in ketose te blijven zijn dus meerdere factoren belangrijk:

- een caloriebeperking

- een koolhydraatarm voedingspatroon, van max 50 gram verspreid over de dag.

Tijdens de ketose verandert je lichaam van werkwijze en gebruikt het de vetten die binnenkomen via je voeding en die opgestapeld zitten in je vetcellen als energiebron.

Dit zijn de positieve effecten van ketose:

-minder honger

-minder zin in zoet

-energiek gevoel

-verbetering van je lichaamscontouren

-afname van de vetreserve, ook die op je buik :-)

-gevoeligheid van lichaamscellen voor insuline herstelt.

Al met al de moeite waard om je eens in te verdiepen als je gewicht wilt verliezen. Mindyourbodycoach helpt je hiermee. We helpen je om je doel te bereiken met een wekelijkse 1-op-1-begeleiding, lekkere gezonde koolhydraatarme recepten en makkelijke producten waardoor je het volhoudt. Zo verander jij, bijna zonder moeite, je levensstijl in een gezonde levenstijl waarvan je de rest van je leven profijt hebt :)!

Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon

Blog

bottom of page